Scroll Top
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου και η Έφη Μιχάλαρου συνομιλούν

Το Περιοδικό Τέχνης www.dreamideamachine.com σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 13:00, στο Αμφιθέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, όπου η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου και η δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης Έφη Μιχάλαρου, με αφορμή τα βιβλία τους, που έχουν ως κοινό άξονα συνεντεύξεις ανθρώπων της τέχνης, κάποιοι από τους οποίους συμπεριλαμβάνονται και στα δύο βιβλία, συνομιλούν για την αξία των βιβλίων ως αρχειακό υλικό και εργαλεία έρευνας στο μέλλον. Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο Ντένης Ζαχαρόπουλος-Επιμελητής, Ιστορικός Τέχνης, Ακαδημαϊκός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, των Συλλογών και Μουσείων του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Χαιρετισμό θ’ απευθύνει ο Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Πάνος Χαραλάμπους. Είσοδος ελεύθερη.

‘’Για τα πράγματα που λείπουν’’ είναι ο τίτλος του Βιβλίου της Εικαστικού Κατερίνας Ζαχαροπούλου, που εκδόθηκε το 2009, από τις Εκδόσεις Άγρα και είναι μία Επιλογή από τις Τηλεοπτικές Συνεντεύξεις που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην ΕΡΤ και την εκπομπή ‘’Η εποχή των Εικόνων’’, με καλλιτέχνες, θεωρητικούς, συλλέκτες, εκπροσώπους θεσμών. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Joseph Kosuth, Kim Sooja, Marina Abramovic, Juan Munoz, Jean Clair, Glenn Lowry, Gilbert, George, Jan Fabre, Γιάννης Κουνέλλης, Bill Viola, Peter Greenaway, Γιώργος Χατζημιχάλης, Νίκος Ναυρίδης, Rosa Martinez, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Κατερίνα Κοσκινά, Κώστας Τσόκλης και Richard Long.

‘’σε α’ ενικό β’ πληθυντικό’’ είναι ο τίτλος του Βιβλίου της Δημοσιογράφου & Κριτικού Τέχνης Έφης Μιχάλαρου, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο 2018, από την dreamideamachine.publications. Συμπληρώνοντας 30 χρόνια στο χώρο της Δημοσιογραφίας (1988-2018), εκ των οποίων τα 25 από αυτά επικεντρώθηκε στη Σύγχρονη Τέχνη μέσα από: Συνεντεύξεις, Άρθρα, Κριτικές, αλλά και την Επιμέλεια Εκθέσεων, η Έφη Μιχάλαρου, επιλέγει 24 από τις 200 Συνεντεύξεις που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, από: καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, θεωρητικούς τέχνης, διευθυντές θεσμών και συλλέκτες (έλληνες & ξένους) και μας τις παρουσιάζει μέσα από την πρώτη έκδοση, του κλείνοντας έναν κύκλο στην Ελλάδα… και ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν καινούργιο κύκλο στο Παρίσι.

Αυτή είναι και η αρχή μιας σειράς εκδόσεων που ετοιμάζει το διαδυκτιακό περιοδικό τέχνης που διευθύνει: www.dreamideamachine.com ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: (1993-2018) Νίκος Χατζηκυριάκος –Γκίκας, Νίκος Κεσσανλής, Mariko Mori, Μάνος Παυλίδης, Βλάσσης Κανιάρης, Adelina Von Furstenberg, Ντένης Ζαχαρόπουλος,Μέμος Φιλιππίδης, Γιώργος Λάππας, Μαρία Λοϊζίδου, Marilyn Arsem, Robert Wilson, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Τζαμουράνης, Λίζη Καλλιγά, Peter Bläuer, Rik Reiking, Chiharu Shiota, Leevi Haapala-Kiasma, Arja Miller – Kiasma, Ελένη Τζιρτζιλάκη, Μανώλης Μπαμπούσης, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Λυδία Δαμπασίνα.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Προτιμήσεις Απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας.